Petanque

Petanque/Boule

Petanque også kaldet Boule i stor byerne ? mindre muskler – mere hjerne.

Petanque er for ALLE aldre, køn eller social status. Det en aktivitet hvor “hygge” står i højsædet.
Spillet læres lynhurtigt og selv om man har spillet i 10 år kan man stadig lære nyt og udvikle spillet.

Det sociale samvær og det med at ”det er for alle” gør det til en sjov, hyggelig aktivitet

Priser

Alle ugens dage

200,- pr. bane/time

Alle priser er inkl. kugler mm.

Praktisk info/regler

Regler for petanque/boule

 1. 1. Petanque/boule er et spil og en sport som spilles:
  – 3 spillere mod 3 spillere i triplette
  – 2 spillere mod 2 spillere i doublette
  – 1 spiller mod 1 spiller i tete a tete
 2. Boule spilles med kugler 100% stål, som overholder fremstillingskravene for petanque/boule kugler, hvis diameter er mellem 70.5 og 80 mm og hvis maksimale vægt ikke overstiger 800 gram. Målet er af træ, og dets diameter er mellem 25 og 35 cm
 3. Det startende hold vælges ved lodtrækning. En person på dette hold vælger og lægger den røde cirkel ( 35-50 cm i diameter ) som spillested. Begge fødder skal være indenfor cirklen, når man kaster og skal blive der, til kuglen har nået jorden.
 4. Samme spiller som tegnede cirklen kaster den lille kugle ud mellem 6 og 10 meter ( mindst 1 meter fra en evt. forhindring )
 5. Derefter kaster han sin kugle så tæt på grisen som muligt.
 6. En spiller fra det andet hold går ind i cirklen og forsøger at kaste sin kugle tættere på grisen, eller at støde modspillerens kugle væk. Den kugle der er tættest på grisen fører.
 7. Derefter er det en spiller på det ikke førende holds tur til at kaste, indtil hans hold får en kugle tættere på grisen osv.
 8. Når begge hold har kastet alle deres kugler, tælles pointene sammen. Der gives 1 point til den kugle, der ligger tættest på grisen. Har samme spiller eller hold flere kugler tættere på grisen end modstanderen får man yderligere 1 point for hver af disse kugler.
 9. En spiller fra det hold, der vandt den seneste omgang, tlægger nu cirka på det sted, hvor grisen ligger og kaster på ny grisen 6-10 m fra ringen. Spillet forsætter sådan til et af holdene har nået 13 point. Hvis grisen bliver ramt af en kastekugle har det ingen betydning.

Petanque

Konference en hel dag med morgenmad, konference, aktiviteter, aftensmad og hygge

Vil du se billeder af Petanque?

Se billeder af aktiviteten her.

Mad & drikke under dit event

Vi har et stort udvalg af drikkevarer og har et samarbejde med det “nye” madkunstner som leverer mad til os. Du kan kigge lidt på eventcenterets menu her

Din næste event, polterabend, personaletur, teambuilding, herre/dametur skræddersyer vi gerne til dig?

Ovenstående kan stykkes sammen som du ønsker det, så ring og hør nærmere hvis du ikke har fundet hvad du søger her på siden. Tlf.: 31 41 20 60

Book tid